Plats: barnens offentliga rum

illustration av Exposé

Plats: barnens offentliga rum

När? Måndag 23 april, kl 11:30 – ca 13:30, vegetarisk lunch ingår.
Var? Örebro konsthall, Olaigatan 17B, Örebro

Varmt välkommen på ett seminarium om barnets offentliga rum. Sveriges arkitekter, Svensk form, Exposé arkitektur och Örebro konsthall bjuder in alla intresserade till en lunch där vi vill dela erfarenheter, inspirera och samtala om barnets plats i våra städer. Örebro växer åt alla håll, i den snabba utvecklingen är det lätt att glömma att staden är för alla, även för de minsta. Hur arbetar vi i Örebro med våra barn? Saknar staden strategier och nätverk för att fånga upp barnets perspektiv och behov? Välkommen till Plats: barnets offentliga rum.

Varför är det så viktigt att arbeta med barnets perspektiv när vi planerar våra städer och hur gör vi vår stad mer tillgänglig för barnen?

Möt Mie Svennberg som på uppdrag av stadsbyggnadskontoret i Göteborg arbetar med strategier och stadsplanering utifrån tankar om en stad för barn. Göteborgs stad har byggt upp ett starkt och brett nätverk för att effektivt kunna arbeta med barnens roll i staden. Mie delar med sig av erfarenheter och berättar hur nätverket fungerar och varför det är så viktigt att jobba med dessa frågor för en långsiktig och hållbar stadsutveckling.

Möt Eva-Johanna Isestig som är barnkulturdesigner och arbetar i uppdrag där designprocesser med barnen är avgörande för slutresultatet. Hon berättar om sina verktyg, ger råd och exempel på hur man kan involvera barn i tidiga skeden och låta dem ta en större del i utformningen av våra miljöer.

Vi bjuder på en enklare vegetarisk lunch och ett intressant samtal om arkitektur, stadsplanering och design ur barnets perspektiv. Anmäl er på vår facebook sida ”platskolon” eller via epost: joakim@exposeakd.se

Program:
11:30-12:30 Mie Svennberg, stadsbyggnadskontoret Göteborgs stad
12:30-13:30 Eva-Johanna Isestig, barnkulturdesigner
13:30-14:00 Tid för eftersnack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *