Byggnadsvård och restaureringskonst

Då var det sommar på riktigt och dags att öppna upp fritidshusen. För många som har en röd stuga, en gård eller ett gods handlar fritidshuset även om ett lustfyllt byggnadsvårdande och hantverk. Byggnadsvård är ett förhållningsätt till historien, platsen, byggnaden men handlar också om olika anpassningar till idag. Genom att ge nytt liv till äldre byggnader förvaltar vi ett kulturarv samtidigt som vi befolkar och gör det levande.

Exposé har fördjupad kunskap och erfarenheter inom byggnadsvård och restaureringskonst och delar gärna med sig av goda råd och tankar. Vad i byggnaden ska bevaras? Vilka kulörer ska vi använda? Tidstypiska profiler på lister? Byta fönster? Nytt kök? Badrum? En inglasad veranda? Hur bygger vi ut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *