Adrian Malmgren 20/10-7/11

Adrian Malmgren (född 1986), är tecknare, seriepedagog och HBTQ-aktivist som spridit kunskap om queer och trans representation med hjälp av serier och föreläsningar sedan 2015. Han är mest känd för den queera sci-fi serien ”Wicked Hero” och tilldelades Kulturbtyggans Projektstöd för att turnera runt sverige med ”Wicked Hero”.
Han har varit med i ett flertal queera antologier,”Freya – Sequential Love Stories”, ”Swedish Comicsin 5” (2014) skapat serier för att uppmärksamma flyktingkrisen i ETC (2015).Publicerats i ”Svenska Serier” med seriestrippen ”Adrian”(2015) och även gjort serier för antologin ”Gränslöst Mod” (2016).
Han nyligen varit med i antologin ”Draw the Line – ett serieprojekt i spåren av# metoo”(2018), arbetat som bildredaktör och omslagsillustratör för Bang (#3/18), och fick nyligen ett stycke ur sin serie, Wicked Hero publicerad i tidningen Galago (#3/18).
Han ställde ut 7 stycken stora tygverk med fokus på trans i Staffanstorps Konsthall som en del av Bästa Bienalen 2017 och kommer ställa ut samtliga verk på galleri Exposé under Örebro Seriefestival 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *