Nature Morte 23/3 – 14/4

Exposé visar utställning med Peter Ekström konstnär och rektor på Örebro konstskola. Kom och upplev Peters precisa och stilla motivvärld, en värld där sinnet rofyllt får vila i strecket på pappret.

Peter om utställningen

Sedan ett knappt år har jag gjort teckningar av avbrutna kvistar, djurben och annat – nature morte. Jag har arbetat med metoden grisaille. Det innebär att jag använt brunt papper, svart kulspetspenna och vit poscapenna. Bilderna är föreställande och motiven är mycket enkla. Objekten för motiven är i sig själva betydelselösa och jag har inte valt dem för att de ska erbjuda några metaforer eller överförda meningar. Jag har arbetat långsamt och så noggrant som jag har förmått – jag har tänkt att själva arbetet skulle vara en del av konstverket. När jag började visste jag inte alls vad jag höll på med. Nu tänker jag att det är ett slags ödmjukhet inför dessa enkla föremål och inför den konstnärliga arbetsprocessen och dess magi – dess möjlighet att ur inget skapa något – som är mitt ämne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *